1. Anasayfa
  2. Spor

ARSENAL DOLU DİZGİN - ÇEYREK FİNALDE

Arsenal, Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu rövanşında Emirates'te Porto'yu konuk etti. Heyecana gebeli bu maçta kazanan kim oldu? Maçın sonucunu, önemli anları ve analizleri bu yazıda bulabilirsiniz

Arsenal 1-0 Porto Maç Sonu Yorum | Şampiyonlar Ligi
0

Ligimizde o kadar alıştık ki hakem hatalarına, rezalet kararlara, kötü oyuna maçta oynanan oyundan çok hakem kararlarını izledim. Maçı o kadar iyi yönetti ki hakemi Messi’yi izler gibi izledim.

İkinci yarı bir pozisyon var 10 kameraya gerek kalmadan halleti golü önce iptal etti ve kenarda çıldıran Artetaya kart göstererek susturdu. O pozisyonu görmezse varda işin içine giremiyor ve Porto’nun maçı uzatmaya götürme şansı bırakmıyacaktı. Maça dönecek olursak Porto ilk maçın avantajını bu maç kullanmak istedi ve çok iyi bir takım savunması gösterdi. Ancak bunu yaparken ileri hattı zayıf kaldı 90 dakika boyunca pek bir varlıkta gösteremedi.

Arsenal ise Porto’nun tuzağına düşmeden ataklar gerçekleştirdi golü de makul bir zamanda buldu ve ikinci yarıya daha rahat girdi bulduğu gol ile ikinci yarı kontralara yakalandı fakat savunmasını bildi. Arteta son 10 dk risk alıp merkezi boşaltıp Jesus’u aldı oyuna tehlikeli ataklarda buldu lakin golü bulamadı ve ilk yarıda ki skor tekrar tekerrür etti maç uzatmaya gitti.

Uzatmaların ilk devresinde pek aksiyonlu geçtiği söylenemez. Porto daha çok penaltılara gitsin havasında Arsenal ise tam tersi bitirmek için oynadı fakat gol sesi gelmedi. Uzatmaların ikinci yarısı da Arsenal’in üstünlüğü arttı bir iki pozisyona girdi yararlanamayınca maç penaltılara gitti.

Seri penaltılarda Arsenal 4 te 4 yaptı. Porto ise 4 te 2 yaparak kupadan elendi. Arteta geçen seneden ders çıkarmış olmalı ki sağlam bir kaleci transferi yapmış. Ligde liderler kupada geçen sene penaltılarda başka Portekiz temsilcisine elendiler bu sene yine penaltılarla turu geçen taraf oldu. Porto’da turu buralara getiren golü atan Galeno penaltıyı kaçıran oyunculardandı. Porto’da Pepe’ye parantez açmak istiyorum o yaşına (41) rağmen müthiş mücadele verdi.

Arsenal – Porto Diziliş

İçeriğimizi Değerlendirin!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    belirsiz
    Belirsiz

Merhaba! Ben Ramazan Yıltaş, Techno Moa web sitesinde futbol tutkumu ve bilgi birikimimi paylaşıyorum. Amatör bir yorumcu olarak, maçlara duyduğum tutkuyla önce ve sonra yazdığım yazılarda deneyimlerimi aktarıyorum. Futbolu seviyorum ve bu sevgiyi sizinle paylaşmak benim için bir ayrıcalık. Takipte kalın, beraber futbol dünyasında yol alalım! ⚽✨

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir