1. Anasayfa
  2. Mobil

CapCut PRO Özellikleri ve Fiyatı!

Video düzenleme uygulaması olan CapCut artık ücretli oldu! Ücret detayları ve PRO özellikleri neler?

CapCut PRO Özellikleri ve Fiyatı!
2

Dünyanın en çok kullanılan ücretsiz video düzenleme uygulaması CapCut maalesef artık ücretli hale geldi. Aslında birçok ülkede ücretli sürümü hayata geçirilmişken, ülkemizde de ücretli hale gelmesi beklenen bir durum olduğunu söyleyebiliriz.

Buna rağmen, CapCut’un birçok özelliğini ücretsiz olarak kullanmaya devam edebiliriz ama her halükarda iyi özellikleri için Pro sürümünü kullanmamız gerek.

CapCut Pro Özellikleri

Video düzenleme uygulaması olan CapCut’un ücretli versiyonu ülkemizde de aktif oldu ve Capcut Pro olarak karşımıza çıkmakta. Geçtiğimiz günlerede CapCut bilgisayar sürümünü yayımlarken diğer ülkelerde de ücretli sürümünü tanıtmıştı. 28.11.2022 itibariyle gelen güncelleme sonrası ülkemizde de ücretli sürümü şuan mobil cihazlarda aktif hale getirildi. Bilgisayar sürümünde de ilk güncelleme ile gelmesi planlanıyor.

Ücretli hale gelen CapCut, hala kullanılmaya devam edilir mi? Bu soru hala bizim açımızdan merak konusu ama zaman ilerledikçe görülür olduğunu belirtmek gerek. CapCut alternatifi hangi uygulamalar kullanılabilir, bunun listesinide sıralamış olacağız.

Bilindiği üzere CapCut, TikTok uygulamasının bir parçası ve her ikisi de aynı şirkete bağlı. Bunca zaman birçok kullanışlı özelliği içerisinde barındıran CapCut’un en büyük amacı tüm kullanıcılar veya video ile ilgilenen herkesin cihazına yükletmek ve burada oluşturulan videoların TikTok’da paylaşılması diyebiliriz. Şuan, video ile ilgilenen hemen hemen herkesin cihazında CapCut yer almakta ve bu amacı da fazlasıyla yerine getirdiğide aşikar. Peki CapCut Pro özellikleri nelerdir?

  • Yedekleme için yüksek boyutlu bulut depolama alanı
  • Trend video şablonlarına erişim
  • Premium özellikler
  • Premium metaryeller
Web Site FDYayin

Birçok kullanışlı özelleiklerin yanı sıra filtre, efekt, metin gibi kullanımların çoğu veya en çok kullanılanları ne yazık ki Pro versiyonuna dahil edimiş durumda. Yeni gelicek olan özelliklerin de Pro sürümüne dahil olacağını da söyleyelim.

CapCut Pro Fiyatı – Ücreti

Şimdi asıl mevzuya geldik. Bu zamana kadar ücretsiz haliyle gerçekten kaliteli iş yapan bir video düzenleme uygulması olan CapCut, ücretli olduysa eğer fiyatları makul mudur? Ne yazık ki, ilk defa ücrerli versiyona geçen CapCut beklenenin üstüne ve alternatifi olan uygulamalara kıyasla pahalı bir giriş yaptı. Peki ücreti nelerdir derseniz. Şöyle ki;

  • Aylık Yenileme Kullanımı ₺184.99
  • 1 Aylık Kullanım ₺219.99
  • 1 Yıllık Abonelik ₺1.899,99

Şeklinde bir abonelik planı karşımıza çıkmaktadır. Belirttiğimiz üzere CapCut alternatifi hemen hemen aynı olan bir çok uygulamaya baktığımızda bu fiyatların baya bir pahalı olduğunu söyleyebiliriz.

CapCut Pro Güncel Fiyatı

Bu fiyatlara baktığımızda, CapCut bir güncelleme ile revizyona gidecekler diye umuyoruz. Çünkü, CapCut’un Türkiyede’ki kullanıcıları göz önüne alırsak, bir çok firma gibi Türk lirasına uygun bir fiyatlandırma getirilecektir.

CapCut Alternatifi Video Düzenleme Uygulamaları

Şuan CapCut hali hazırda kullanılabilir bir ugulama. Fakat ücretli abonelik ile gelen özellikleri kullanmak veya ücret ödemeden alternatifi uygulamalar geçmek isterseniz. Burada, en az CapCut kadar kullanışlı video düzenleme uygulamalarını sıralıyor olacağız.

  1. Adobe Creative Cloud
  2. InShot Video Düzenleme (1 Yıllık Abonelik ₺142.99)
  3. VN Video Editör (1 Yıllık Abonelik ₺399.99)
  4. Videoleap by Lightricks
  5. Meitu- Photo & Video Editor

Yani bu durumda CapCut baya bir dezavantajlı kaldı bizce, diğer uygulamaları da mutlaka bir telefonunuza indirip deneyin deriz en çok hangisini beğeniyorsanız onu satın almanız daha iyi olacaktır.

İçeriğimizi Değerlendirin!
  • 7
    be_endim
    Beğendim
  • 2
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 1
    belirsiz
    Belirsiz

Merhaba, biz TECHNO MOA olarak teknoloji tutkunu, yeniliklere meraklı ve burada en güncel teknoloji haberlerini sizinle paylaşıyoruz. İyi okumalar!

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (2)

  1. Tiktok da capcutta bu şablonu dene butonu çıkıyor bunu pro özellikle mi uygulayabiliyoruz?Yani capcutta şablon hazırlayıp bunu tiktokta kişilere kullanıma nasıl sunabiliriz???

    • Merhabalar,

      Hayır, ücretsiz sürümde de şablonlar oluşturup paylaşabilirsiniz. Bunun için CapCut uygulamasında, TikTok hesabınıza erişim vermelisiniz. Oluşturduğunuz, şablonları CapCut ile TikTok’a yüklediğinizde diğer kullanıcılar da şablon butonunu görüp bunu kullanabilirler :)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir