1. Anasayfa
  2. Spor

3 PUAN VE LİDERLİK

İngiltere Premier Lig'de Liverpool, geriye düştüğü maçta Brighton'ı Luis Diaz ve Mohamed Salah'ın golleriyle 2-1 mağlup etti.

Liverpool 2-1 Brighton | Premier Lig | Maç Sonu Yorum
0

Premier Lig’de 30. hafta karşılaşmasında Liverpool, Anfield’da Brighton’ı konuk etti.

Geriye düşmesine rağmen maçı 2-1 kazanan Jürgen Klopp’un ekibi sahadan galibiyetle ayrılıp Manchester City ve Arsenal’ın karşı karşıya geleceği haftada hata yapmadı.

 

Liderlik maçına çıkan Liverpool skoru erken bulmak için maça hızlı başladı. Bu durumu affetmeyen Brighton maça 1-0 önde başladı. İlk yarı Brighton kadar (4) etkili atak yakalayan Muhammed Sallah bunları cüretkarca harcadı. Luis Diaz ise ilk 15 dk sonunda serbest oynamaya başlayınca posizyonlara girmeye başladı ve bitiricilikte gününde olmayan Salah beraberlik golünü Diaz’a arttırmasını bildi. İlk yarı yediği golden sonra sert pres ile ve topu aldığında hızlı paslarla oynadı Liverpool ve ilk yarıya en azından beraberlik ile girdi.

İkinci yarı Liverpool tam gaz devam etti. Sallah şansızlığını 65. Dakikada Mac Allister’den aldığı topu ağlara göndererek kırdı. Maç başlamadan yemin etmiş olmalıydı ki Sallah’ı sayısız karşı karşıya bıraktı fakat Sallah birinden faydalanabildi. Luis Diaz, Mac Allister ve Szoboszlai maç boyu hiç durmadılar. Maç 2-1 bitmiş olabilir ama Welbeck iki şutu yan ağlarda kaldı. Muhammed Sallah 11 şut, 11 fırsattan değerlendiremedi. Sonuca bakacak olursak Jurgen Klopp gider ayak De Zerbi’yi yendi ve bunu Liverpool’un başında 300. galibiyetini alarak başardı ve bu akşam City – Arsenal maçını rahat izliyecek.

 

İçeriğimizi Değerlendirin!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    belirsiz
    Belirsiz

Merhaba! Ben Ramazan Yıltaş, Techno Moa web sitesinde futbol tutkumu ve bilgi birikimimi paylaşıyorum. Amatör bir yorumcu olarak, maçlara duyduğum tutkuyla önce ve sonra yazdığım yazılarda deneyimlerimi aktarıyorum. Futbolu seviyorum ve bu sevgiyi sizinle paylaşmak benim için bir ayrıcalık. Takipte kalın, beraber futbol dünyasında yol alalım! ⚽✨

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir