1. Anasayfa
  2. Spor

KADIKÖY’DE GOL YAĞMURU | Fenerbahçe – Konyaspor Maç Yorumu

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'in 16. haftasında Konyaspor'u 7-1 mağlup etti. İşte maç analizi...

KADIKÖY’DE GOL YAĞMURU | Fenerbahçe – Konyaspor Maç Yorumu
Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'in 16. haftasında Konyaspor'u 7-1 mağlup etti. İşte maç analizi...
0

Maçı izlerken Fenerbahçe’nin tutuk bir başlangıç yaptığını düşünmüştüm. Ancak 11. dakikada kaptan Dzeko, takımına penaltı kazandırdı ve bu penaltıyı da gole çevirerek Fenerbahçe’yi 1-0 öne geçirdi. Bu golden sonra Fenerbahçe, oyunun kontrolünü ele aldı ve ilk yarıda Dzeko’nun 3, Szymanski’nin 1 golü ve Szymanski’nin 2 asisti ile 5-0 öne geçti. Bu skoru Fenerbahçeli taraftarların da beklemediğini düşünüyorum. Fenerbahçe’nin baskılı oyununa Konyaspor’un açık oyun oynaması da Fenerbahçe’nin lehine oldu.

İkinci yarıda İsmail Kartal, beklenmedik bir hamle yaparak Dzeko ve Szymanski’yi oyundan aldı ve yerine iki forvet daha aldı. Bu hamle, skorun verdiği rahatlıktan kaynaklanıyordu. İsmail Kartal, skor ne olursa olsun as kadroyu kolay kolay değiştirmeyen bir teknik direktördür. İkinci yarıda Fenerbahçe, oyunu rölantiye alarak iki gol daha buldu ve maçı 7-1 kazanmayı başardı. Fenerbahçeli taraftarlar, bu görsel şölene tanık oldukları için çok mutluydular.

659ee98f101d0206 w1200xh800

Fenerbahçe – Konyaspor Sonrası Dikkat Çeken Noktalar!

İsmail Kartal, Fenerbahçe’de üç farklı dönemde görev aldı. İlk olarak 2014-2015 sezonunda teknik direktörlük yapan Kartal, o sezon Gaziantepspor’u 5-0 mağlup ederek sarı-lacivertli takımdaki ilk farklı galibiyetini elde etti.

2021-2022 sezonunda Vitor Pereira’nın ardından Fenerbahçe’nin başına geçen Kartal, bu dönemde de iki farklı galibiyet yaşadı. Çaykur Rizespor’u 6-0 ve Yeni Malatyaspor’u 5-0 mağlup eden Kartal, Fenerbahçe’nin ligdeki en farklı galibiyetlerini elde eden teknik direktörlerden biri oldu.

Bu sezon üçüncü kez Fenerbahçe’yi çalıştıran Kartal, Çaykur Rizespor, Pendikspor ve Konyaspor’u da farklı mağlup etti. Kartal yönetimindeki Fenerbahçe, ligde 6 kez rakiplerini 5 ve üzeri farkla mağlup ederken, Türkiye Kupası ve Avrupa maçlarında da birer kez aynı başarıya ulaştı.

Fenerbahçe, Türkiye Kupası’nda 2014-2015 sezonunda Bayburt Özel İdarespor’u 5-0’la geçerken, bu sezon başı UEFA Avrupa Konferans Ligi 2. eleme turunda da Zimbru karşısında 5-0’lık galibiyet aldı. Kartal, tüm kulvarlarda Fenerbahçe teknik direktörü olarak 8 kez rakipleri karşısında 5 ve üzeri farklı skorlarla galibiyet elde etti.

  • İsmail Kartal, Fenerbahçe’de üç farklı dönemde görev aldı.
  • Kartal, Fenerbahçe’nin ligdeki en farklı galibiyetlerini elde eden teknik direktörlerden biri oldu.
  • Kartal yönetimindeki Fenerbahçe, ligde 6 kez rakiplerini 5 ve üzeri farkla mağlup etti.

İçeriğimizi Değerlendirin!
  • 2
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    belirsiz
    Belirsiz

Merhaba! Ben Ramazan Yıltaş, Techno Moa web sitesinde futbol tutkumu ve bilgi birikimimi paylaşıyorum. Amatör bir yorumcu olarak, maçlara duyduğum tutkuyla önce ve sonra yazdığım yazılarda deneyimlerimi aktarıyorum. Futbolu seviyorum ve bu sevgiyi sizinle paylaşmak benim için bir ayrıcalık. Takipte kalın, beraber futbol dünyasında yol alalım! ⚽✨

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir