1. Anasayfa
  2. Sosyal Medya

X’in (Twitter’ın) Yeni Özelliği: Sesli ve Görüntülü Görüşme Geliyor

Sosyal medya devi X eski adıyla Twitter, son yıllarda hızlı bir şekilde gelişen teknolojiye ayak uydurmak için sürekli olarak yeni özellikler geliştirmekte.

X’in (Twitter’ın) Yeni Özelliği: Sesli ve Görüntülü Görüşme Geliyor
0

Twitter, yani yeni adıyla X sosyal medya platformları arasında en çok kullanılanlardan biri. Twitter, kullanıcılarının ilgi alanlarına göre takip edebilecekleri, paylaşabilecekleri ve tartışabilecekleri bir ortam sunuyor. Ancak Twitter, sadece yazılı ve görsel içeriklerle sınırlı kalmak istemiyor ve buna bağlı olarak yakın zamanda Twitter, sesli ve görüntülü görüşme özelliğini duyurdu.

Bu özellik, kullanıcılara Twitter üzerinden anlık olarak sesli ve görüntülü görüşmeler yapma imkanı sunmayı amaçlamakta. Bu blog yazmız da, Twitter’ın bu yeni özelliğini detaylı bir şekilde ele alacak ve kullanıcılar için nasıl faydalı olabileceğine bakacağız.

Sesli ve görüntülü görüşme özelliği, Twitter’ın Spaces adlı yeni bir uygulamasıyla hayata geçirilecek. Spaces, kullanıcıların canlı olarak sesli veya görüntülü sohbet edebilecekleri, dinleyicilerin de katılabileceği veya izleyebileceği bir platform olacak. Spaces, Twitter’ın Clubhouse adlı popüler sesli sohbet uygulamasına rakip olması bekleniyor.

Twitter, daha çok ana akışa odaklandığı için mesajlaşma konusunda hiçbir zaman büyük olmadı. Ayrıca Twitter’da DM’ler için nadiren yeni özellikler sundu. Ancak X şimdi görüntülü görüşmeleri getirmeyi planlıyor. X CEO’su Linda Yaccarino CNBC’ye verdiği bir röportajda platforma görüntülü arama özelliğinin geleceğinden bahsetti.

Deneyimleri ve evrimi uzun biçimli video ve makalelere dönüştürün, artık platformda gerçek bir yaşam kazanan favori içerik oluşturucularınıza abone olun. Videoya bakıyorsunuz ve yakında platformdaki hiç kimseye telefon numaranızı vermek zorunda kalmadan görüntülü sohbet görüşmeleri yapabileceksiniz.

Linda Yaccarino – x ceo

Bu daha sonra X (Twitter) tasarımcısı Andrea Conway tarafından yapılan bir paylaşımla doğrulandı. X’te görüntülü aramanın olası kullanıcı arayüzünü gösteren bir görüntü Conway tarafından paylaşıldı.

Spaces Nasıl Çalışacak?

Spaces, Twitter kullanıcılarının kendi profillerinden veya tweetlerinden erişebilecekleri bir uygulama olacak. Kullanıcılar, istedikleri zaman bir Space oluşturabilecek veya başka bir Space’e katılabilecek. Space oluşturan kişi, kimlerin konuşmacı veya dinleyici olabileceğini belirleyebilecek. Ayrıca, Space oluşturan kişi, sesli veya görüntülü olarak konuşabilecek, ekranını paylaşabilecek veya emoji gönderebilecek. Dinleyiciler de, konuşmacılara katılmak için istek gönderebilecek veya emoji tepkileri verebilecek.

Twitter, sesli ve görüntülü görüşme özelliğiyle, kullanıcılarının daha zengin ve etkileşimli bir deneyim yaşamasını sağlamayı amaçlıyor. Twitter, bu özellikle, kullanıcılarının ilgi alanlarına göre daha derin ve samimi sohbetler kurmasını, farklı bakış açılarına maruz kalmasını ve yeni insanlarla tanışmasını hedefliyor. Ayrıca, Twitter, bu özellikle, sesli ve görüntülü içerik üretenler için de yeni bir gelir kaynağı yaratmayı planlıyor. Twitter, Spaces’te reklam gösterimi veya abonelik sistemi gibi farklı yöntemlerle içerik üretenlere destek olmayı düşünüyor.

Twitter, sesli ve görüntülü görüşme özelliğini henüz resmi olarak piyasaya sürmedi. Ancak Twitter, bu özelliği test etmek için bazı kullanıcılara erişim sağladı. Twitter’ın bu özelliği tüm kullanıcılara ne zaman sunacağı ise henüz belli değil. Twitter’ın bu konuda yakında bir açıklama yapması bekleniyor.

Kısaca X (Twitter’de) Görüntülü Görüşme Nasıl Olacak?

  • X platformunda, WhatsApp ve Instagram gibi popüler platformlarda yıllardır mevcut olan video görüşmelerine benzer bir arayüz kullanılıyor.
  • X’de, sohbetin hemen üstünde bilgi simgesinin yanında yeni bir arama simgesi bulunuyor. Buna tıkladığınızda, sesli veya video arama yapmak için iki seçenek sunuluyor.
  • Önemli bir nokta olarak, X şu anda sesli aramaları desteklememektedir, bu yüzden bu özellik de yeni olacaktır.
  • Video arama arayüzünde, mikrofonu açma/kapatma, hoparlörü açma/kapatma, videoyu kapatma ve aramayı sonlandırma gibi dört seçenek bulunuyor.
  • X platformunun video aramalarının ne zaman geleceği henüz kesin değil.

İçeriğimizi Değerlendirin!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 1
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    belirsiz
    Belirsiz

Merhaba, biz TECHNO MOA olarak teknoloji tutkunu, yeniliklere meraklı ve burada en güncel teknoloji haberlerini sizinle paylaşıyoruz. İyi okumalar!

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir