1. Anasayfa
  2. Blog

Yeni WhatsApp Özelliği: Canlı Ekran Paylaşımı Detayları

Yeni WhatsApp Özelliği: Canlı Ekran Paylaşımı Detayları
0

Popüler iletişim uygulaması WhatsApp, kullanıcıların uzun zamandır talep ettiği Ekran Paylaşımı fonksiyonunu nihayet ekledi. WhatsApp’ta bu yeni Ekran Paylaşımı fonksiyonunun nasıl işlediğini merak ediyor musunuz? İşte bu özellik hakkında bilmeniz gerekenler!

WhatsApp, video aramalarını daha da geliştirmek için yeni bir özellik sunuyor: Ekran paylaşımı. Bu özellik sayesinde, video araması yaptığınız kişilerle belgelerinizi, fotoğraflarınızı ve hatta alışveriş sepetinizi paylaşabileceksiniz. Böylece, WhatsApp’ı sadece mesajlaşmak veya sohbet etmek için değil, aynı zamanda sunum yapmak, tatil planlamak veya büyüklerinize teknik sorunları çözmelerine yardımcı olmak için de kullanabileceksiniz.

Ekran paylaşımı özelliği, Meta CEO’su Mark Zuckerberg tarafından bir Facebook gönderisi ve Instagram kanalında duyuruldu. Özelliğin Android, iOS ve Windows Masaüstü’nde kademeli olarak yayınlanmaya başladığını söyledi. Yani özelliği hemen göremeyebilirsiniz, ama yakında göreceksiniz.

Mark Zuckerberg’in Yeni Özellik Açıklaması

Whatsapp

WhatsApp’ta görüntülü arama sırasında ekranınızı paylaşma özelliğini ekliyoruz.

Mark zuckerberg

WhatsApp’ta ekran paylaşımını nasıl kullanabilirsiniz?

WhatsApp’ta ekran paylaşımını kullanmak için önce bir video araması başlatmanız gerekiyor. Ardından, ekranın altındaki “Paylaş” simgesine dokunmanız veya tıklamanız yeterli. Telefonunuzun ekranını veya belirli bir uygulamayı paylaşmak isteyip istemediğinizi seçebilirsiniz. Bu, Google Meet ve Zoom gibi tipik video konferans platformlarında ekran paylaşımının nasıl çalıştığına benzer.

Ekran paylaşımının yanı sıra, WhatsApp video aramalarına Yatay mod desteği de getirdi. Bu sayede, video aramalarınızda daha geniş ve sürükleyici bir görüntüleme ve paylaşma deneyimi yaşayabileceksiniz. Yatay mod, ekran paylaşımını kullanırken de işinize yarayabilir.

WhatsApp’ta ekran paylaşımının avantajları nelerdir?

Ekran paylaşımı, video konferans uygulamalarının uzun zamandır sahip olduğu önemli bir özelliktir. Özellikle tüketicilere yönelik olanlarda. Örneğin, 2021 yılında Apple , iOS kullanıcılarının ekranlarını yerel olarak paylaşmalarını sağlayan bir özellik getirmişti. WhatsApp ise bu özelliği Android, iOS ve masaüstü kullanıcılarına sunarak daha da ileri gitti.

WhatsApp’ın yeni ekran paylaşımı özelliği, uygulamanın sürekli büyüyen özellik listesine yeni bir katkı oldu. Uygulama bu yıl hızlı bir şekilde yeni özellikler ekliyor. Son zamanlarda, WhatsApp’a video mesajları ve Windows masaüstünde sekiz kişiye kadar video araması desteği geldi. Beta testçileri de aynı anda dört cihaza kadar hesabınızı kullanmanızı sağlayan Companion Mode ile oynuyorlar.

Bu özellikler, mesajlarınızı düzenleme ve Chat Lock gibi diğer iyileştirmeleri takip etti. Chat Lock, konuşmalarınızı yalnızca telefonunuzun şifresi veya biyometrik verilerinizle erişilebilen kilitli bir klasörün arkasına yerleştiriyor.

Açıkçası, Meta WhatsApp’ın sadece FaceTime, Zoom ve Teams ile rekabet etmesini değil, aynı zamanda Telegram gibi diğer özel mesajlaşma uygulamalarına karşı da kendini korumasını istiyor. Her şeyi yapabilen esnek uygulamaların fikri giderek yaygınlaşıyor.

Elon Musk’ın X (eski adıyla Twitter) da bu pastadan bir dilim almak istiyor gibi görünüyor. :)

İçeriğimizi Değerlendirin!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    belirsiz
    Belirsiz

Merhaba, biz TECHNO MOA olarak teknoloji tutkunu, yeniliklere meraklı ve burada en güncel teknoloji haberlerini sizinle paylaşıyoruz. İyi okumalar!

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir