1. Anasayfa
  2. Haberler

Öğrencilerin Vergisiz Telefon Planı Belli Oldu!

Öğrencilerin merakla beklediği ÖTV'siz telefon ve bilgisayar alımıyla ilgili son gelişmeleri sizler için derledik. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı bu imkandan yararlanmak isteyen gençler, vergisiz telefon fiyatları, şartları ve modelleri hakkında araştırma yapıyor. Peki, ÖTV'siz telefon ve bilgisayar alımı ne zaman başlayacak, kimler alabilecek ve hangi marka ve modeller geçerli olacak? İşte detaylar...

Öğrencilerin Vergisiz Telefon Planı Belli Oldu!
0

ÖTV’siz telefon almaları hakkında son detaylar ve hükümet planı hakkında bilgi vermek istiyoruz. Bildiğiniz gibi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim vaatleri arasında üniversite öğrencilerine bir defaya mahsus vergisiz telefon ve bilgisayar satışı yapılacağını duyurmuştu. Bu haber, özellikle teknolojiye ilgi duyan ve yeni bir telefon veya bilgisayar almak isteyen öğrenciler tarafından büyük bir heyecanla karşılanmıştı. Peki, bu uygulama ne zaman başlayacak, kimler yararlanabilecek ve hangi modellerde geçerli olacak? İşte bu soruların cevapları.

ÖTV’siz telefon ve bilgisayar alımıyla ilgili çalışmaların devam ettiğini belirten Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yakın zamanda konuyla ilgili bilgilendirme yapacağını söyledi. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de bir defaya mahsus olmak üzere üniversite öğrencilerine vergisiz bilgisayar ve telefon imkanı sağlanmasına ilişkin çalışmanın sürdüğünü ifade etti. Bu açıklamalara göre, ÖTV’siz telefon ve bilgisayar alımının 2023 yılı içinde başlaması bekleniyor.

Vergisiz Telefon Alma Şartları!

Öncelikle, bu uygulamadan yararlanabilecek olan öğrencilerin hangi kriterlere sahip olması gerektiğini belirtelim. Buna göre, vergisiz telefon ve bilgisayar almak isteyen öğrencilerin;

  • Üniversite öğrencilerinin gelirlerine bakılmaksızın, yüksek okul ve açıköğretimde okuyanlar dahil toplamda 7 milyon öğrenci bu imkandan yararlanacak.
  • Vergisiz telefon, Türkiye’de üretilen telefonları kapsayacak ve bunların bir üst sınırı olacak.
  • Samsung ve General Mobile kapsam dahilinde ancak Huawei ve Apple’ı kapsamayacak.
  • Alınan telefonu en az 2 yıl başkası kullanamayacak ve başkasına satılamayacak.

Bu şartları sağlayan tüm öğrenciler, belirlenen fiyat aralığındaki telefon veya bilgisayar modellerinden birini vergisiz olarak satın alabilecekler.

ÖTV’siz telefon ve bilgisayar alımında Türkiye’de üretim veya montaj zorunluluğu bulunuyor. Bu nedenle Apple gibi ithal markalar bu kapsamın dışında kalıyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergisiz telefon ve bilgisayar için çalışma olduğunu ancak detay paylaşamayacağını söyledi. Konunun TBMM’nin yeni yasama yılına başlamasıyla gündeme gelmesi bekleniyor. Başvuru şartları ve süreci henüz netleşmediği için bununla ilgili bilgi vermek mümkün değil. Ancak, bakanların açıklamalarına göre, öğrencilerin e-devlet üzerinden başvuru yapmaları ve öğrencilik durumlarını belgelemeleri gerekecek.

Bu kampanya ile öğrencilere bir de ekstra fayda sağlanacak. Bakan Uraloğlu, öğrencilere aylık 10 GB bedava internet verileceğini de duyurdu. Bu sayede, öğrenciler hem daha uygun fiyata telefon alabilecek hem de internet erişimlerini kolaylaştıracak.

Özetle, üniversite öğrencilerine vergisiz telefon alımı imkanı sunan planların son durum bu şekilde. Kampanyanın detayları netleştikçe sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.

İçeriğimizi Değerlendirin!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    belirsiz
    Belirsiz

Merhaba, biz TECHNO MOA olarak teknoloji tutkunu, yeniliklere meraklı ve burada en güncel teknoloji haberlerini sizinle paylaşıyoruz. İyi okumalar!

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir