1. Anasayfa
  2. Spor

KRAL'IN TAKIMI YARI FİNALDE

Real Madrid, Manchester City'yi eleyerek Şampiyonlar Ligi'nde yarı final yolunda ilerlemeye devam ediyor. Bu dramatik zafer, İspanyol devi için kupayı kazanma umutlarını da canlı tutuyor.

MANCHESTER CİTY 1-1 REAL MADRİD | ŞAMPİYONLAR LİGİ – YARI FİNAL!
0

Manchester City ve Real Madrid arasındaki Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanşı, futbola doymak isteyenler için unutulmaz bir gecede geçti. İlk maçtaki 3-3 beraberliğin ardından Etihad Stadyumu’nda oynanan rövanş mücadelesi de nefes kesici bir çekişmeye sahne oldu.

 

Real maça ne kadar iyi başladıysa City o kadar kötü başladı. Ancelotti; Rodrigo ve Vini’yi aynı kanatta yakın oynatıp ilk maçta olmayan ve hızı ile öne çıkan Walker’a üstünlük sağlamaya çalıştı ve başarılı da oldu. 12. dakika kontra ile Rodrigo arkada kendini unutturdu ve takımını öne geçiren golü attı. Golden sonra City toparlanır diye beklenirken daha da kötüye gitti. Topun kontrolünü kaybetti, istediği gibi baskılı pres yapamadı, üstüne üstlük De Bruyne ve Halland’ı kullanamadılar.

İkinci yarı Pep’in konuşması etkili olmuş ki daha baskılı ve daha sert pres yapmayı başardı ev sahibi City. Real Madrid ise tam tersi takım boyunu kısaltarak City’i yarı sahasında alan vermeyerek savundu ve bunu 120 dakika boyunca yapmayı başardılar. Carvajal, Grealish’e geçit vermedi, Pep sonunda inadından vazgeçti ve Doku’yu oyuna aldı. Daha hızlı ve etkili oyunu ile bilinen Doku yorulan ve sarı kartı bulunan Carvajal’e üstünlük sağladı ve 4 dakika sonra De Bruyne’ye golü attırdı.

Uzatma dakikalarında Ancelotti oyuncu değişikliği yaptı ancak oyun planından hiç ödün vermedi ve daha önce dediğim gibi 120 dakika boyunca takım boyu kısa ve hiç alan vermeden City’i savundu. Uzatmalarda da gol olmayınca sahne kalecilere geldi ve seri penaltılar başladı. Ctiy 5’te 3 yaptı, Real 5’te 4 yaparak adını yarı finale yazdırıp Bayern Münih’in rakibi oldu.

Real Madrid, Manchester City’yi eleyerek Şampiyonlar Ligi’nde yarı final yolunda ilerlemeye devam ediyor. Bu dramatik zafer, İspanyol devi için kupayı kazanma umutlarını da canlı tutuyor.

İçeriğimizi Değerlendirin!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    belirsiz
    Belirsiz

Merhaba! Ben Ramazan Yıltaş, Techno Moa web sitesinde futbol tutkumu ve bilgi birikimimi paylaşıyorum. Amatör bir yorumcu olarak, maçlara duyduğum tutkuyla önce ve sonra yazdığım yazılarda deneyimlerimi aktarıyorum. Futbolu seviyorum ve bu sevgiyi sizinle paylaşmak benim için bir ayrıcalık. Takipte kalın, beraber futbol dünyasında yol alalım! ⚽✨

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir