1. Anasayfa
  2. Spor

VİYANA'YI YİNE GEÇEMEDİK!

A Millî Takımız; Türkiye, EURO 2024 hazırlıklarındaki ilk maçta Macaristan'a 1-0 yenildi. İkinci maçta da Avusturya'ya 6-1 mağlup oldu.

Milli Takım | Macaristan – Türkiye | Avusturya – Türkiye | Maç Sonu
0

Türkiye; A Millî Takımımız, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası hazırlıkları kapsamındaki ilk maçında deplasmanda Macaristan’a 1-0 mağlup oldu. Macaristan’ın golünü 48. dakikada penaltıdan Szoboszlai kaydetti. İkinci hazırlık maçında ise deplasmanda Avusturya’ya 6-1 yenilerek zorlu bir sonuçla karşılaştı. Avusturya’ya galibiyeti getiren golleri Xaver Schlager, Michael Gregoritsch (3 gol), Christoph Baumgartner ve Maximilian Entrup kaydetti. Ay-Yıldızlılarımızın tek golü ise Hakan Çalhanoğlu’ndan geldi. Bu sonuçlar, millî takımımızın EURO 2024 öncesi performansını değerlendirirken önemli bir gösterge olarak ele alınabilir.

Önceki Macaristan maçına göre daha yumuşak ve dengesiz 11 ile çıktı milli takım. Hazırlık maçlarında deneme olur hak veriyorum ancak bunu yaparken de oyuncu havuzu, kadronun form grafiği ve oynatacağın sisteme göre değişiklikler yaparsın. Son iki milli maç kadrosunda bu saydıklarıma dair bir emare göremedim ve bunların sebebi ve tek suçlu tabiki Montella değil.

Kadro açıklanmadan önce ülkede Trabzon, Fenerbahçe derbisinde çıkan kaos hala gündemdeki yerini korurken ve üstüne Semih Kılıçsoy olayı patlak verince bu şartlar altında çalışmak zor. Hal böyle iken üstüne iş bilmez spor medyasıda ortamı geren açıklamalar yapmaya devam ediyorken. Sanki bu takımı lider Almanya’ya götüren ve Almanya’yı hazırlık maçında, Almanya’da yenen; Montella değilmiş gibi basın toplantısında “istifa etmeyi düşünüyor musun?” diye soru yöneltiliyor. Hocaya sadece iki önerim var; birincisi işine karışılmasına izin vermesin, ikincisi oynayacağı sistem neyse ona göre oyuncu grubunu davet etsin ve bir an önce oynayacağı 11’i bulsun ve oynatsın. Ben bu iki maçı izledikten sonra kesinlikle Zeki ve Cenk’i kadroya almam alırsam bile yedek oturturum.

Kale tercihim kesinlikle Mert olmalı ne olursa olsun birde kaleci rotasyonuna İrfancan’ı alırım. Maç ile ilgili değerlendirmeme gelecek olursam ilk yarı iyi bir oyun vardı, ikinci yarı yenilen gollerden sonra dağılan bir milli takım ve hemen teslim olan bir milli takım vardı. Savunma oyuncuları ve kaleci gününde olmayabilir fakat orta saha ve hücum hattı da bugün etkisizdi. Montella’nın kulağını kapatıp oynayacağı sisteme göre kadroyu oluşturup biran önce Almanya’ya hazır bir milli takım yaratması lazım. Bu kolay olmayacak ama; onun için burda.

İçeriğimizi Değerlendirin!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    belirsiz
    Belirsiz

Merhaba! Ben Ramazan Yıltaş, Techno Moa web sitesinde futbol tutkumu ve bilgi birikimimi paylaşıyorum. Amatör bir yorumcu olarak, maçlara duyduğum tutkuyla önce ve sonra yazdığım yazılarda deneyimlerimi aktarıyorum. Futbolu seviyorum ve bu sevgiyi sizinle paylaşmak benim için bir ayrıcalık. Takipte kalın, beraber futbol dünyasında yol alalım! ⚽✨

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir