1. Anasayfa
  2. Spor

ANTEP DUVARI YIKILDI | GAZİANTEP FK 0-1 FENERBAHÇE

Trendyol Süper Lig'de 14.01.2024 tarihinde oynanan maçta Fenerbahçe, Gaziantep Futbol Kulübü'nü deplasmanda 1-0 mağlup etti.

ANTEP DUVARI YIKILDI | GAZİANTEP FK 0-1 FENERBAHÇE
0

Fenerbahçe alışılmışın dışında 11 ile başladı. Sadece irfan yerine cengiz bugün sahadaydı. Ev sahibi Antep 5-4-1 dizilişiyle katı ve disiplinli bir savunma anlayışıyla maça başladı. Antep Fenerbahçe’yi kendi yarı sahasında karşılayıp hızlı ayaklarıyla kontra atak yaparak Fenerbahçe’nin canını yakmaya çalıştı ilk yarı itibariyle başarılı da oldu lakin bu sefer Livakoviçe takıldı.

Fenerbahçe ise yakaladığı pozisyonları değerlendiremeyerek katı savunma anlayışından faydalanamadı, bu da Antep’in direncini arttırdı ve maçı kazanmak için ekstra efor sarf etmek zorunda bıraktı. Üstüne üstlük İsmail’in kötü oyunu hem Fred’i hem de Szymanski’yi etkiledi ve bu da geç gelen bir gole yol açtı.

ÖZET) KANARYA'DAN KRİTİK 3 PUAN! Gaziantep FK - Fenerbahçe maç sonucu: 0-1

Fenerbahçe’nin golü geç bulmasının bir diğer sebebi İsmail hocanın oyuna geç müdahalesi hemde bu maç dışında değişikliklerde yaptığı bir hata var oda saha içinde oyuncu değişikliği yapmamasıdır. Oyuncu değişikliğinde kanat alıp kanat çıkarması forvet alıp forvet çıkarması sadece yorulan oyuncuyu çıkarmaya yarar.

Genel olarak maçlarda bunu yapması rakiplerinin de önlem almasını kolaylaştırıyor. Ama bu maçta İsmail’in kötü oynamasından dolayı onu kenara alıp orta saha almak yerine Szymanski’yi geriye çekip ileriye Batshuayi alıp Dzeko’nun oyun kurmak için geriye kadar gelmesi ileride boşluk oluşturuyordu bu sayede çift forvete dönmesi ileride boşluk oluşmasını engelledi.

Gaziantep FK 0-1 Fenerbahçe - Fenerbahçe Spor Kulübü

King’i oyuna alması oyunun hızını artırdı ve katı savunma yapan Antep takımını dağıttı ve içerde boş kalan İrfan’ın rahat bir kafa vuruşu yapmasıyla geçte olsa golü buldu. Sonrasında geniş alan buldu lakin hem ilk yarı hem ikinci yarı son vuruşlarda kötü olunca maçı Livakoviç’in iyi performansı ve Bonucci’nin tecrübesinin de eklenmesiyle zorda olsa Antep duvarını yıkıp kritik virajı liderliğini sürdürerek geçti.

İçeriğimizi Değerlendirin!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 1
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    belirsiz
    Belirsiz

Merhaba! Ben Ramazan Yıltaş, Techno Moa web sitesinde futbol tutkumu ve bilgi birikimimi paylaşıyorum. Amatör bir yorumcu olarak, maçlara duyduğum tutkuyla önce ve sonra yazdığım yazılarda deneyimlerimi aktarıyorum. Futbolu seviyorum ve bu sevgiyi sizinle paylaşmak benim için bir ayrıcalık. Takipte kalın, beraber futbol dünyasında yol alalım! ⚽✨

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir