1. Anasayfa
  2. Blog

Ücretsiz Mobil Wi-fi Hotspot İnternet Paylaşımı Nasıl Yapılır? [Tüm Cihazlar]

Ücretsiz Mobil Wi-fi Hotspot İnternet Paylaşımı Nasıl Yapılır? [Tüm Cihazlar]
0

Bilindiği üzere bu zamana kadar, mobil telefonlarda kullanılan internetleri ücretsiz bir şekilde mobil hotspot ile diğer cihazlara sorunsuzca paylaşabiliyorken, artık birçok GSM operatör şirketi internet hotspot paylaşımlarını ücretli hale getirdi. Böylece, interneti paylaşmak için de belli kotaları olan hotspot internet tarife veya paketleri satın almamız gerekiyor.

Bu yazımızda ücret ödemeden diğer cihazlara kolay bir şekilde internetinizi mobil hotspot ile payalaşılacağına yer verdik. Ayrıca bu yöntem ile VPN bağlantılarınızı da paylaşabilirsiniz.

Wi-Fi Hotspot Nedir?

Hotspot kavramını basit bir şekilde tabir etmek gerekirse, mobil erişim noktaları, mobil Wi-Fi erişim noktaları veya taşınabilir erişim noktaları olarak da bilinir. Kısacası, telefonunuzu modem olarak kullanmanızı sağlayan bir yazılım, donanım ve ağ veri hizmeti karışımıdır.

Mobil hotspot ile 9 metre mesafeye kadar dizüstü bilgisayarlar, diğer akıllı telefonlar, tabletler ve oyun konsolları için internet erişimi sağlayabilirsiniz. Mobil erişim noktasının bu özelliği ile telefonunuzu Wi-Fi adaptörü olarak kullanabilirsiniz.

Android Cihazlarda Ücretsiz Hotspot Nasıl Yapılır?

Mobil internetinizi paylaşmak için öncelikle bir Android işletim sitemli telefon olmalıdır. İnternetinizi paylaşmak istediğiniz bu android telefonunuza HTTP Injector uygulamasını yüklemeniz gerekmektedir. Aşağıda ki bağlantı sayesinde direkt olarak indirebilirsiniz.

Piyasada, hotspot paylaşımı yapan bir çok uygulama mevcut fakat, HTTP Injector uygulaması en kararlı ve stabil olarak sürekli kullandığımız için tarafımızca test edilmiş ve kanıtlanmıştır.

Bundan sonrasını aşağıdaki adımlar ile yapabilirsiniz;

  • HTTP Injector uygulamasını açalım ve üst tarafta Araçlar sekmesine tıklayalım. Ardından açılan sayfada, Tethering Tools seçeneğine tıklayalım.
AVvXsEgt0lyOdcZQqeujnMtjDaxDAYQ2gffHXRrlKWzxZdD4zH3kxb3kzFZSBjPWihjvl MFJRwxoD41lEdDCG73ciJPkhlBOue83KjLqY0of kMPJD5QhzxIXBEz 3vztWNeXJWgb23Cr89W S6oHXqN4ktrgNetwSKryisoUa
  • Bu ekranda karşımıza üç seçenek çıkıyor en başta ki ROOT yetkisi verilmemiş cihazlar için kullanılan ve bizim anlatacağımız yöntemdir. Diğer seçenekler ise ROOT yetkisi olan cihazlarda kullanacağınız yöntemdir ve direkt olarak kullanabilirsiniz ek işlem gerektirmez.
  • Hotshare seçeneğine tıklayalım, ardından çıkan ekranda hotspot bağlantımızı açalım ve bağlanacağımız cihazın Wi-Fi açıp cihaz bağlantımızı gerçekleştirelim.
  • Step 2 kısmında Start Hotshare butonuna tıklayalım ve step 3 kısmında bulunan proxy ıp ve port kısmını diğer cihazımıza entegre etmemiz gerekiyor.
AVvXsEhgUcjBourO6Eaa GNxEn7isRxWE7evZc eA8YM2AGhM3NjyvTmf7db25pOVfooSDvXbpECEogB4ef511gUsNmTq93IJiD1gWP9 Vv9tbKXGdqPMbcyPAxR9OQcfGiRwXbjJHjwPaOX6re cdMtWCw7xralO nkGM8pR02Qc6X0f suF9KOpP35q5Cg=s16000

Buradan sonraki aşamalar bağlantımızı paylaştığımız diğer telefondan yapmamız gerekiyor;

  • Wifi ayarlarına giriyoruz ve daha önceden bağlandığımız ağa uzun tıklayarak Ağ Ayarlarını Yönet seçeneğine tıklayalım.
  • Proxy kısmına tıklayıp, manuel olanı seçelim. Şimdi, HTTP Injector uygulamasında ki proxy ve portu buraya yazalım ve kaydet diyelim.
  • Bu işlemlerin ardından wifi bir kez açıp kapatarak bağlantımızı yenileyelim ve artık internetimizi gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.
AVvXsEiBe8URt0xoih5hmXH6R3vk1QpRKySgqgCXUx9kViX4MBQaOHiJr1BePKUB0OXavjzgOBlgmD7AD5Nleiwog1oZP1rN6b0NYgmaUBGyTQmgwJE0R1XnONRYOQ8yU qC rS usY7CkHMXSo 31JIyyIJlHuX66ufJ2syzGEs Yqc DJtiDNJuAqO4TDMw=s16000

İçeriğimizi Değerlendirin!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    belirsiz
    Belirsiz

Merhaba, biz TECHNO MOA olarak teknoloji tutkunu, yeniliklere meraklı ve burada en güncel teknoloji haberlerini sizinle paylaşıyoruz. İyi okumalar!

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir